Tocana porcului

de reisnaor_2006 in Porc, 15 Mai 2015 | 9219 vizualizari

 

Bomba calorica,dar merita.Se prepara de Craciun cand taiem porcul,dar o facem si in timpul anului,este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de porc cu grasime
  • 1 pereche de carnati de casa afumati
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana porcului:

       Carnea am spalat-o si am taiat-o cubulete potrivite.Carnatiul l-am taiat felii si impreuna cu carnea l-am adaugat intr-o cratita incapatoare.Nu am pus nici un strop de ulei ptr ca se topeste grasimea de pe carne si lasa unsoare.

        Cand s-a topit grasimea de pe carne si s-a rumenit carnatiul se adauga apa cat sa acoperim carnea si lasam la foc potrivit sa fiarba.Cand carnea este fiarta se adauga usturoiul pisat sau taiat feliute,se sareaza si se pipereaza.Lasam sa scada apa in asa fel icat sa ramana putin zaft.Servim alaturi de mamaliga.Pofta buna.

TIPS-URI

1

cand prajim carnea lasam focul incet ca sa nu se arda pana se topeste grasimea.

2

neaparat trebuie servita cu muraturi,mai ales varza murata,este super buna.

3

putem adauga la sfarsit si o lingurita de boia .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana porcului" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc